Els nostres serveis

Els professionals de Fisioteràpia Bellapedra estem a la teva disposició perquè rebis el tractament adequat i personalitat, adaptat a les teves necessitats.

Sessió de fisioteràpia individual

Tens mal d’esquena, fa dies que vas fer un mal gest i el canell et molesta, creus que tens una tendinitis i no saps com resoldre-ho, t’han operat fa poc i necessites recuperar mobilitat i força, o no aconsegueixes recuperar-te d’un esquinç de turmell.

Per molts motius pots posar-te ens mans d’un fisioterapeuta.

En una sessió individual el primer que farem serà valorar el teu estat. Això vol dir que ens interessa saber què et passa i analitzar com està el teu cos.

Ara ja estem a punt per explicar-te com et podem ajudar i començar el tractament. I, si s’escau, t’ensenyarem exercicis perquè puguis fer-los a casa i potenciar els beneficis de la sessió.

Depenent del motiu de la consulta, pots necessitar més sessions amb més o menys frecuencia. T’explicarem cada quan cal que vinguis, i quina evolució pots esperar.

Readaptació esportiva

Ets esportista i t’has lesionat. Tornar al teu volum d’exercici i a l’estat físic d’abans de la lesió no és senzill, i a vegades es pot recaure en la lesió.

El readaptador esportiu t’assessora, et tracta i t’aconsella en cada fase de la teva recuperació, perquè el camí fins a tornar a fer esport sigui el més ràpid i ben fet possible.

Quan pateixes una lesió, no és només aquell múscul o articulació la que pateix. Hi ha altres zones que tenen que compensar el moviment que tenim limitat. Per exemple, amb un esquinç de turmell la cama no lesionada ha de carregar més pes, la zona lumbar i tota l’esquena treballen amb un moviment que no és natural i, si portes croses, les espatlles i braços han de carregar el pes del teu cos cada vegada que fas un pas.

Amb cada lesió, les compensacions i les estructures sobrecarregades son diferents. Per això, quan tornes a fer esport et pots trobar amb molèsties, escurçaments musculars o limitacions, lluny de la zona lesionada, que no t’esperaves.

El readaptador esportiu és el professional preparat per entendre aquest procés i és qui t’ensenyarà exercicis, progressions i volums de treball adequats per cada fase de la teva recuperació.

Exercicis terapèutics

Les mans d’un fisio no ho arreglen tot. A vegades necessitem que siguis el teu cos el que treballi. 

Podem aplicar técniques manuals, estiraments, etc. Però quan es tracta de tonificar els músculs, sobretot els més interns, que estabilitzen la columna, per prevenir males postures i compensacions, ens cal posar-nos a fer exercicis.

Són iguals els exercicis que faig amb un fisioterapeuta, que els exercicis que faig al gimàs?

No. 

El fisioterapeuta adaptarà els exercicis a les necessitats del teu cos. Per evitar dolor cervical, per males postures, ens cal estabilitzar la teva columna de baix a dalt. No serveix fer quatre estiraments al coll. I cal fer tots els exercicis vigilant que no apareguin compensacions ni males postures, que puguin lesionar alguna altra estructura. 

Uf! En resum. És una feinada i per això, quan hi ha un problema, cal un bon professional que se’n pugui ocupar.

 

Parafina

Artrosi, artritis (en fase no inflamatòria), Dupuytren (retracció de la fascia palmar), tenosinovitis De Quervain, rizartrosis (artrosis de l’articulació del polze), son algunes de les patologies més freqüents de la mà. 

La parafina, sovint combinada amb altres tècniques de fisioteràpia, ens ajudarà a millorar. 

Es molt important cuidar les mans i tractar qualsevol patologia que estigui relacionada amb elles, des del primer moment, perquè quan evolucionin no afectin (o tardin el màxim possible) en afectar la nostra autonomia.